Новости и настани

Успешно имплементиран настан за дисеминација – Воведување на краусорсинг во дигиталните хуманистички науки во образованитето

На 25.05.2023 година во просториите на ООУ „Гоце Делчев“ – Неготино , КМОП Скопје одржа настан: „Crowdsourcing во дигитални хуманистички науки во образованието“. Настанот се

Read More »

Градење на дигитална подготвеност за наставниците по хуманистички науки: препораки за политики за краудсорсинг во дигиталните хуманистички науки во рамки на образованието

Објавен е извештај насловен како „Подобрување на дигиталната подготвеност за наставниците по хуманистички науки“, во кој се наведени значајни препораки за политики за промовирање на

Read More »

ENTICING онлајн платформа: простор за учење, соработка и вмрежување!

Проектниот тим ја креира и објави платформата ENTICING, што претставува простор простор за наставниците да го истражуваа краудорсингот, да соработуваат на различни дигитални хуманистички теми

Read More »

Зајакнување на вештините на професорите од средните училишта во хуманистичките науки: Конференцијата ги истражува придобивките од дигиталните хуманистички науки и краудсорсингот во образованието

На 3 мај 2023 година, KMOP Policy Center беше домаќин на конференцијата „Колаборативна иднина: дигитални хуманистички науки и краудсорсинг во образовни контексти“ во Брисел. Настанот

Read More »

Истражување на дигиталните хуманитарни науки и краудсорсингот со професори низ Европа: време е да соработуваме!

Проектниот тим на ENTICING работеше со професори од средни училишта во Грција, Кипар, Ирска и Македонија за да ги планираат и имплементираат првите пилот сесии

Read More »

Проект ENTICING : промоција на наставната програма за краудсорсинг во дигиталните хуманистички науки

Конзорциумот на проектот ENTICING со особено задоволство промоцијата на наставната програма за краудсорсинг во дигиталните хуманистички науки. ENTICING е двегодишен Еразмус + проект, кој има

Read More »

Краудсорсинг во образованието: Европска програма за збогатување на вештините на наставниците за краудсорсинг во дигиталните хуманистички науки

На ист начин како што групното финансирање (crowdfunding) им помага на стартапите да обезбедат финансиска помош, групните извори / краудсорсинг (crowdsourcing) во образованието помагаат да

Read More »