Παρουσίαση του έργου ENTICING στη σχολική κοινότητα – Η εκδήλωση προώθησης στην Κύπρο

Το ENTICING είναι ένα διετές πρόγραμμα Erasmus+, το οποίο στοχεύει να συνδυάσει τα οφέλη του Crowdsourcing με την ανάγκη αναβάθμισης των επιπέδων ψηφιακής ετοιμότητας των καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις ανθρωπιστικές επιστήμες. Το έργο επιδιώκει να ενδυναμώσει τους εκπαιδευτικούς με ικανότητες και εργαλεία, που θα βελτιώσουν την ποιότητα διδασκαλίας τους και ταυτόχρονα θα τους καταστήσουν έτοιμους να ανταποκριθούν γρήγορα σε συνθήκες κρίσης.

Το έργο ολοκληρώνεται και το CARDET, ως ο εταίρος – οργανισμός από την Κύπρο, διοργάνωσε εκδήλωση για τη διάδοση των υψηλής ποιότητας αποτελεσμάτων που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε δια ζώσης στο Γυμνάσιο Αγίου Δομετίου στις 27 Απριλίου 2023 με τη συμμετοχή 23 καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν αρχικά για το έργο ENTICING, τον βασικό σκοπό, τους στόχους και τα αποτελέσματά του. Έμφαση δόθηκε στην πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης, η οποία φιλοξενεί τα δύο κύρια αποτελέσματα του έργου: ένα αυτόνομο πρόγραμμα σπουδών στο crowdsourcing ψηφιακών ανθρωπιστικών επιστημών με 10 ενότητες και ένα διαδικτυακό αποθετήριο με 70 πρωτοβουλίες crowdsourcing σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Το υλικό έλαβε θετική ανατροφοδότηση, με τους συμμετέχοντες να εκφράζουν την προθυμία τους να το χρησιμοποιήσουν στις καθημερινές τους διδακτικές πρακτικές.

Για να μάθετε περισσότερα για το έργο ENTICING και να αποκτήσετε πρόσβαση στο υλικό, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του έργου: https://www.enticing-project.eu/.

Οι οργανισμοί που συνεργάζονται στο έργο είναι το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (Ελλάδα), το Κέντρο Πολιτικής KMOP (Βέλγιο), το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ελλάδα), το KMOP Σκοπίων (Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας), το CARDET (Κύπρος) και το Spectrum Research Centre (Ιρλανδία).

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *