Διαδικτυακή πλατφόρμα ENTICING: χώρος μάθησης, συνεργασίας και δικτύωσης!

Η πλατφόρμα ENTICING είναι πλέον διαθέσιμη. Πρόκειται για έναν ειδικό χώρο, όπου οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εξερευνήσουν τη μέθοδο crowdsourcing και να συνεργαστούν σε διάφορα θέματα ψηφιακών ανθρωπιστικών επιστημών.

Η πλατφόρμα παρέχει μια φανταστική ευκαιρία για την προβολή του crowdsourcing ως εκπαιδευτικού εργαλείου. Περιλαμβάνει ένα τμήμα ηλεκτρονικής μάθησης, ένα φόρουμ συζητήσεων και μελέτες περιπτώσεων, που προετοιμάζουν τους χρήστες για χρήση του crowdsourcing στις ψηφιακές ανθρωπιστικές επιστήμες. Οι χρήστες μπορούν να αναλύσουν συγκεκριμένες μελέτες περιπτώσεων και να μάθουν από θετικές πρακτικές, που εφαρμόζονται σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και όχι μόνο. Επιπλέον, η πλατφόρμα επιτρέπει την ανταλλαγή εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών μεταξύ των μελών της. Επιπλέον, η πλατφόρμα χρησιμεύει ως πύλη για την προβολή και την εφαρμογή ιδεών crowdsourcing. Καλύπτει ένα κενό σε παρόμοιες πρωτοβουλίες στις χώρες εταίρους και αποτελεί παράδειγμα για μελλοντικές προσπάθειες.

Λειτουργώντας ως χώρος μάθησης και συνεργασίας, η πλατφόρμα μπορεί να συμβάλει στην επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών, αλλά και των παρόχων εκπαίδευσης (τυπικής και μη τυπικής), που έχουν στη διάθεσή τους ένα νέο ψηφιακό εργαλείο για εκπαίδευση και την κατάρτιση. Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη στα αγγλικά, ελληνικά, γαλλικά και μακεδονικά. Ο χαρακτήρας της ως ανοικτού κώδικα και η ευρεία διάδοσή της από τους εταίρους εξασφαλίζουν τη δυνατότητα κλιμάκωσης και μεταφοράς της σε χώρες εταίρους και άλλα ευρωπαϊκά έθνη.

Μπορείτε να επισκεφθείτε την πλατφόρμα εδώ https://platform.enticing-project.eu/. Για να μάθετε περισσότερα για το έργο ENTICING επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του έργου: https://www.enticing-project.eu/

Οι οργανισμοί που συνεργάζονται στο έργο ENTICING είναι το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (Ελλάδα), το Κέντρο Πολιτικής KMOP (Βέλγιο), το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ελλάδα), το KMOP Σκοπίων (Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας), το CARDET (Κύπρος) και το Spectrum Research Centre (Ιρλανδία).

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *