Ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις ανθρωπιστικές επιστήμες: Συνέδριο για τα οφέλη των ψηφιακών ανθρωπιστικών επιστημών και του Crowdsourcing στην εκπαίδευση

Στις 3 Μαΐου 2023, το Κέντρο Πολιτικής KMOP φιλοξένησε την εκδήλωση “Collaborative Futures: Humanities and Crowdsourcing in Educational Contexts” στις Βρυξέλλες. Η εκδήλωση παρείχε την ευκαιρία σε επαγγελματίες και εκπροσώπους από διάφορους ευρωπαϊκούς οργανισμούς, πανεπιστήμια και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μοιραστούν τις γνώσεις και τις ιδέες τους σχετικά με τη βελτίωση της ψηφιακής εκπαίδευσης και του crowdsourcing σε εκπαιδευτικά πλαίσια.

Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες διερεύνησαν τα οφέλη του crowdsourcing και την ανάγκη αναβάθμισης των επιπέδων ψηφιακής ετοιμότητας των καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις ανθρωπιστικές επιστήμες. Παρουσιάστηκαν οι έννοιες των Ψηφιακών Ανθρωπιστικών Επιστημών και του Crowdsourcing, συζητήθηκαν πολιτικές της ΕΕ για την ψηφιακή εκπαίδευση, καλές πρακτικές και σχετικά έργα. Στο συνέδριο συμμετείχαν κεντρικοί ομιλητές, μεταξύ των οποίων η Ivana Juraga, Υπεύθυνη Πολιτικής στη Γενική Διεύθυνση Εκπαίδευσης, Νεολαίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Sébastien de Valeriola, Πρόεδρος Ψηφιακών Ανθρωπιστικών Σπουδών στο Université libre de Bruxelles, η Μαρία Ξέστερνου, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, καθώς και εταίροι από την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Ν. Μακεδονία, την Ιρλανδία και το Βέλγιο.

Το συνέδριο διοργανώθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ENTICING. Το έργο στοχεύει στον συνδυασμό των πλεονεκτημάτων του Crowdsourcing με την ανάγκη αναβάθμισης των επιπέδων ψηφιακής ετοιμότητας των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις ανθρωπιστικές επιστήμες, ενισχύοντάς τους με ικανότητες και εργαλεία που θα βελτιώσουν την ποιότητα της διδασκαλίας τους και ταυτόχρονα θα τους καταστήσουν έτοιμους να ανταποκριθούν γρήγορα σε συνθήκες κρίσης. Το έργο προσφέρει μια πλατφόρμα, την οποία οι καθηγητές στις ψηφιακές ανθρωπιστικές επιστήμες μπορούν να χρησιμοποιήσουν ως εργαλείο για crowdsourcing. Επιπλέον, παρέχει ένα διαδικτυακό ασύγχρονο μάθημα και κατευθυντήριες γραμμές, για να εξοπλίσει τους εκπαιδευτικούς με τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες σχετικά με την εφαρμογή τεχνικών crowdsourcing. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ και η κοινοπραξία αποτελείται από εταίρους από πέντε ευρωπαϊκές χώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τον επίσημο ιστότοπο του έργου: https://www.enticingproject.eu/ ή επικοινωνήστε μαζί μας στο info@enticing-project.eu

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *